Drie graden Reiki

Reiki is universeel. Het past bij elke religie en kan worden toegepast bij elke medische behandeling of medicatie om het proces van herstel te versnellen. Het werkt altijd ondersteunend en kan niet negatief uitwerken of worden toegepast. Je hoeft geen bijzondere begaafdheid te bezitten om Reiki te kunnen ontvangen of een Reikibehandeling te geven.

  • In een eerstegraads Reikicursus worden je energiekanalen geopend, waardoor je in Reiki kunt worden ingewijd en je “Reiki hebt” voor de rest van je leven.
  • Wanneer je, na minstens een jaar, het verlangen hebt om een nog diepere verbinding met Reiki aan te gaan en om er meer mee te doen, zoals afstandsbehandelingen geven en nog meer power te krijgen, is er de mogelijkheid van een tweedegraads Reikicursus.
  • Dan is er nog het Reikimasterschap. Hier is geen standaard cursus voor. Traditioneel vindt de groei naar het Reikimasterschap plaats in een periode van uitwisseling en samenwerking tussen een ervaren opleidende Reikimaster en een Reikimasterkandidaat.